Всеукраїнська наукова конференція «Сучасний стан збереження та сталого використання ресурсів природно-заповідних територій України»

30.04.2024 р. відзначає свій півторадесятилітній ювілей Гетьманський національний природний парк. З цієї нагоди природничо-географічним факультетом, спільно з парком, була організована й проведена Всеукраїнська наукова конференція «Сучасний стан збереження та сталого використання ресурсів природно-заповідних територій України», присвячена 15-річчю створення Гетьманського національного природного парку. Її учасниками стали фахівці Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів Сумської ОДА, керівники, науковці й співробітники природно-заповідних територій і природоохоронних установ області; науково-педагогічні працівники Природничо-географічний факультету СумДПУ імені А.С.Макаренка, представники інших закладів освіти України.

Учасники конференції пригадали основні етапи створення парку, обговорили основні напрямки діяльності Гетьманського національного природного парку, особливості функціонування природного парку у воєнний час та необхідність подальшого проведення науково-дослідної роботи установи. Науковці парку поділилися з присутніми науковими напрацюваннями за 15 років і планами на майбутнє. Також висвітлювались напрямки розвитку природно-заповідної мережі України і Сумщини та шляхи збереження природних комплексів. Від природничо-географічного факультету з доповіддю "Оцінка  екологічного  стану  р.  Ворскли  та  її  водокористування  у  межах Сумської області" виступила доцент кафедри загальної та регіональної географії О.С. Данильченко, яка представила результати власних досліджень, що проводяться на території Гетьманського НПП.

Вітаємо колектив парку з ювілеєм!

Меню