Стратегічна сесія «Інноваційні туристичні продукти: проєктування регіонального успіхy»

15 травня 2024 року, на базі природничо-географічного факультету та навчально-наукового центру проєктних технологій Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка за підтримки Менторської програми 5.0 Центру демократії та верховенства права та в рамках роботи лабораторії кафедри географії відбулася стратегічна сесія «Інноваційні туристичні продукти: проєктування регіонального успіху».

Мета стратегічної сесії полягала в тому, щоб об'єднати ключових стейкхолдерів та експертів у сфері туризму для розробки інноваційних туристичних продуктів, що сприятимуть розвитку регіону. Основні завдання сесії включали: 1. Створення нових ідей для туристичних продуктів, які поєднують унікальні місцеві особливості з інноваційними підходами. 2. Вивчення можливостей для підвищення конкурентоспроможності регіону на туристичному ринку за рахунок впровадження нових продуктів та послуг. 3. Пошук шляхів для збільшення доходів регіону за рахунок зростання туристичного потоку та розширення туристичних можливостей. 4. Створення мережі партнерств між місцевими підприємствами, науковими та освітніми установами, владою та іншими стейкхолдерами для спільної роботи над проєктуванням та впровадженням нових туристичних продуктів. 5. Розробка ефективних стратегій маркетингу та просування нових туристичних продуктів, що дозволить привернути увагу цільової аудиторії. 6. Встановлення пріоритетів та критеріїв для реалізації проєктів, що сприяють успіху регіону.

Модератором заходу був к. геогр. н., доцент кафедри загальної та регіональної географії Анатолій КОРНУС.

З доповідями виступили:

Віталій ОМЕЛЬЯНЕНКО, д.е.н., проф., завідувач Навчально-наукового центру проєктних технологій, Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка, проєктний директор, ГО Інститут стратегій інноваційного розвитку і трансферу знань «Просторово-регіональна кластеризація в туризмі».

Любов КАН, директорка, ГО "Важлива" «Роль громадських організацій у розбудові стійких інклюзивних громад».

Юрій ГЛАДЕНКО, директор Департаменту культури, туризму та релігій Сумської обласної державної адміністрації «Адаптивний туризм в сфері немедичної реабілітації. Зелений курс та відновлення мистецтвом».

Юлія СКОМОРОХА, власниця туристичної агенції "Антаріс-Тур" «Майбутнє туризму на Сумщині після війни».

Олеся КОРНУС, к. геогр. н., доц., завідувачка кафедри загальної та регіональної географії, Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка та Наталя ВЕНГЕРСЬКА, к.е.н., доцентка кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки міжнародного туризму Запорізького національного університету, президентка Академії сільського розвитку Спілки СЗТ України «Академія сільського розвитку Спілка сільського зеленого туризму України як неформальна освітня інституція».

Валентина ХОЛОДОК, к.н.держ. упр., доцент кафедри музейно-туристичної діяльності Харківська державна академія культури, директор ОКЗ “Харківський організаційно-методичний центр туризму” «ОКЗ “Харківський організаційно-методичний центр туризму”: напрями діяльності та досвід створення мережі партнерств».

Марія КОНЯЄВА, директор, КЗ СОР "РЛП "Сеймський" «Туристична діяльність КЗ СОР "РЛП "Сеймський" як засіб рекреаційно-оздоровчої роботи».

Світлана БОГДАН, заступник голови, Громадська організація "Бабусине подвір'я" «Провадження культурно-просвітницької роботи серед дітей та молоді щодо навколишнього світу, флори та фауни, організація відпочинку, сприяння розвитку зеленого туризму у регіоні, збереження екології на базі дитячого контактного зоопарку».

Юлія ВАКАЛ, доктор філософії, заступник декана природничо-географічного факультету, Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка «Ботанічний сад СумДПУ імені А.С. Макаренка - туристистична перлина Сумщини».

Стратегічна сесія стала важливою платформою для обміну досвідом, сприяла активному залученню учасників до обговорення, пощуку спільних рішень та розробки пропозицій щодо проєктування хабу сталого регіонального розвитку і туризму в Сумській області.

Меню