Новини факультету

Участь викладачів кафедри загальної та регіональної географії у літній школі “Create Virtual Field Trips for Inclusive Field Skill Training” у Румунії

Протягом 15-18 вересня 2023 року викладачі кафедри загальної та регіональної географії Анатолій КОРНУС, Олеся КОРНУС, Ольга МАЩЕНКО та Олена ДАНИЛЬЧЕНКО пройшли навчання  у літній школі “Create Virtual Field Trips for Inclusive Field Skill Training” зі створення віртуальних екскурсій для інклюзивного навчання польовим навичкам, яка проходила в Офісі дистанційної освіти та навчання протягом усього життя Університету Сучави, що знаходиться Ватра Дорней (Румунія). 

Ключовим елементом навчальної програми літньої школи було ознайомлення з особливостями польової роботи та активного навчання через польові практики. До заходу долучилися викладачі географічних факультетів кількох українських університетів. Слухачі ознайомилися з досвідом створення віртуальних екскурсій (VFT). Цей інноваційний підхід покращить навчальний досвід студентів як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі, забезпечуючи віртуальний доступ до широкого спектру вражень та місць. Серед питань, які розглядалися, було використання геолокаційних ігор у польовому навчанні географії, особливості використання карт ArcGIS Story на польових практиках, використання VR у навчанні географії, можливості застосування віртуальних екскурсій, віртуальних класів як тренажерів для навчання вчителів. Також учасники змогли апробувати сервіс ThingLink та знайомилися з особливостями польових досліджень для великої кількості студентів за допомогою інтерактивних трансляцій у прямому ефірі.

Меню