Новини факультету

«Be Zero Waste Майстерня» в ННЦ «Ботанічний сад СумДПУ імені А.С. Макаренка»

За результатами всеукраїнського конкурсу грантів, оголошеного ГО “Центр громадських та медійних ініціатив” (Zero Waste Kharkiv), викладачі кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії Бабенко О.М., Вакал Ю.С., Харченко Ю.В. стали одними з переможців.

Конкурс проводився за підтримки французького еколого-дослідницького центру Calidris за інформаційної підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України. 

Усього на конкурс було подано 110 заявок із усіх областей України на проведення zero waste події, серед яких обиралися найкреативніші та найбільш актуальні (https://m.facebook.com/events/781685790399706).

22 вересня 2023 року заявлена подія “Be Zero Waste Майстерня” була реалізована у ННЦ Ботанічний сад СумДПУ імені А.С. Макаренка викладачами і співробітниками кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії, кафедри біології та методики навчання біології за підтримки керівництва СумДПУ імені А.С.Макаренка та деканки природничо-географічного факультету Міронець Л.П. Висловлюємо також величезну подяку студактиву природничо-географічного факультету за креативні ідеї, завзятість і невичерпну енергію у проведенні цієї чудової події.

Мета заходу – формування green skills населення міста Суми, зокрема, знайомство із принципами Zero Waste філософії: відмова від непотрібного, надлишкового та від предметів, що не є ecofriendly; скорочення споживання; повторне використання та надання «другого життя» речам; сортування та відправка на переробку.

Організатори заходу облаштували декілька інтерактивних локацій:

  • лекція-лікбез про принципи Zero Waste та квест по сортуванню відходів;
  • алея квізів, на якій за правильні відповіді отримували екопродукцію, що спонукатиме до відмови від використання предметів одноразового вжитку, виготовлених із синтетичних не eco-friendly матеріалів;
  • майстер-клас із декорування еко-торбинок, на які учасники наносили символіку, пов’язану з принципами Zero Waste; вироби після декорування учасники забрали із собою, щоб використовувати їх у побуті, рекламуючи та популяризуючи екологічний стиль життя;
  • майстер-клас “Друге життя речам”, на якому всі бажаючі виготовляли корисні речі для побуту і розваг;
  • екологічні ігри для усіх бажаючих;
  • екоекскурсія алеями Ботанічного саду.

Захід відвідали більше 200 учасників, залишивши захоплені позитивні відгуки та побажання частіше проводити подібні івенти на екологічну тематику.

Меню