Новини факультету

На ПГФ продовжується надання додаткових платних послуг вчителям закладів ЗСО, викладачам фахової передвищої та вищої освіти з різних регіонів України

Надання послуг з підвищення кваліфікації, проведення наукових консультацій та організація стажування за замовленням юридичних та фізичних осіб за всіма акредитованими спеціальностями є одним з важливих напрямків діяльності СумДПУ імені А.С. Макаренка.

На природничо-географічному факультеті регулярно відбувається надання додаткових платних послуг вчителям закладів загальної середньої освіти, викладачам фахової передвищої та вищої освіти. В період з 9 по 13 жовтня 2023 року підвищення кваліфікації проходила Сидорук Марина Валеріївна – спеціаліст, викладач біології та екології відокремленого структурного підрозділу «Політехнічний фаховий коледж Криворізького національного університету». Стажування відбулось під керівництвом кандидата біологічних наук, доцента кафедри біології та методики навчання біології Москаленко М.П. Було створено індивідуальну програму підвищення кваліфікації на тему «Сучасні методики навчання біології та екології» у обсязі одного кредиту. Метою стажування було підвищення рівня професійної компетентності у галузі методики навчання біології та екології в закладах фахової передвищої освіти. Згідно програми здобувачем було виконано завдання з вивчення методичних аспектів використання наочності у процесі навчання біології та екології, методів формування наукових біологічних понять під час вивчення біології, методичних особливостей організації навчального процесу в закладах фахової передвищої освіти та можливостей формування предметних компетентностей природничої освітньої галузі у здобувачів освіти старшого шкільного віку. За підсумками стажування було досягнуто очікуваного результату - підвищення рівня професійної компетентності здобувача у галузі методики навчання біології та екології за програмами підготовки спеціалістів в закладах фахової передвищої освіти. Запрошуємо всіх зацікавлених працівників освіти пройти подібне стажування на базі природничо-географічного факультету.

Меню