Новини факультету

Участь у роботі Школи молодого викладача

Викладачі природничо-географічного факультету Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка постійно співпрацюють із освітянами міста і області, пропонують нові підходи до вивчення природничих дисциплін, популяризують найсучасніші освітні тенденції та підходи.

19 жовтня 2023 року відбулось онлайн-засідання Школи молодого викладача загальноосвітньої підготовки «Сучасні освітні тенденції: від задуму до впровадження». Захід був організований Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Сумській області, модерувала захід методист Лабудько В.С. У програмі були висвітлені найактуальніші питання щодо особливостей навчання у закладах професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти у 2023-2024 навчальному році.

До участі в засіданні Школи молодого викладача була запрошена завідувач кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії к.пед.н., доцент Бабенко О.М. із виступом на тему «Сучасні тенденції розвитку освіти в Україні».  Бабенко О.М. представила результати наукових здобутків, зокрема виконанню наукової теми, що реалізується на кафедрі та факультеті в цілому – питань формування і розвитку екологічних навичок і екологічної свідомості громадян. Особлива увага була приділена ознайомленню учасників засідання із науковою, дослідницькою та просвітницькою роботою кафедри та факультету, організацією різноманітних екологічних заходів, проектів, міжнародній академічній мобільності. Також були розкриті етапи організації наукової роботи учнів/студентів та можливі напрямки співпраці та реалізації принципу наступності між закладами освіти різних рівнів.

Меню