Новини факультету

Засідання експертних рад стейкхолдерів і роботодавців за спеціальностями 014 Середня освіта (Географія) і 106 Географія

25 грудня 2023 року на кафедрі загальної та регіональної географії СДПУ імені А.С. Макаренка у змішаному форматі відбулося засідання експертних рад стейкхолдерів і роботодавців за спеціальностями 014 Середня освіта (Географія) і 106 Географія. Очільники експертних рад Рябуха А.П. – начальник Управління державної служби якості освіти у Сумській області, голова експертної ради стейкхолдерів спеціальності 014 Середня освіта (Географія) і Пономарьов О.М. – начальник Сумського обласного центру з гідрометеорології, голова експертної ради стейкхолдерів спеціальності 106 Географія ознайомили присутніх з підсумками роботи експертних рад у 2023 році та планами на наступний рік.

Гаранти освітніх програм доповіли про ступінь готовності та основні положення проєктів освітньо-професійних програм за відповідними спеціальностями, які передбачається винести на громадське обговорення. Присутні на засіданні представники адміністрації університету, члени експертних рад та робочих груп з підготовки проєктів освітньо-професійних програм Пшенична Л.В. – перший проректор СумДПУ імені А.С. Макаренка, кандидат наук з державного управління, професор; Корнус А.О. – к.геогр.н., доцент; Корнус О.Г. – зав кафедри загальної та регіональної географії, к.геогр.н., доцент; Данильченко О.С. - к.геогр.н., доцент; Король О.М. – к.пед.н., доцент; Коняєва М.М. - директор КЗ СОР "Регіональний ландшафтний парк "Cеймський""; Боровик О.Г. заступник директора КЗ СОР "Сумський фаховий медичний коледж"; Горшеніна С.П. – директор Конотопського ліцею № 10 Конотопської міської ради Сумської області; Коник О.Ю. − заступник директора з навчально-виховної роботи комунального закладу «Шосткинська гімназія Шосткинської міської ради Сумської області»; Шако І.В. − представниця студентського самоврядування, здобувачка освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Географія); Спасьонова С.О. – здобувачка освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Географія) висловили низку пропозицій, що змісту проєктів освітньо-професійних програм, які реалізуються в межах спеціальностей 014 Середня освіта (Географія) та 106 Географія бакалаврського та магістерського рівня. Крім того, у ході зустрічі окреслено коло актуальних питань щодо поліпшення якості освітнього процесу, підвищення рівня теоретичної та практичної підготовки здобувачів освіти.

Прийнято рішення доручити кафедрі загальної та регіональної географії й відповідним робочим групам допрацювати представлені проєкти реалізованих на кафедрі освітньо-професійних програм та оприлюднити їх на web-ресурсах університету для подальшого громадського обговорення.

Меню