Новини факультету

На природничо-географічному факультеті підвели підсумки науково-дослідної роботи за 2023 рік

На плановому засіданні вченої ради природничо-географічного факультету 24 січня 2024 року заслухали питання: «Результати наукової діяльності кафедр факультету та підсумки рейтингового оцінювання якості наукової роботи професорсько-викладацького складу за 2023 рік».

Доповідач: заступник декана з наукової роботи –  доц. Корнус А.О.

Анатолій Олександрович детально проаналізував звіти кафедр за результатами наукової роботи та узагальнив їх у вигляді презентації. На факультеті працює між кафедральний ресурсний центр розвитку природничої освіти (керівник Міронець Л.П.) та колективна між кафедральна тема «Методологічні засади формування професійних компетентностей майбутніх вчителів біології, географії та хімії» (керівник Генкал С.Е.). На природничо-географічному факультеті функціонують п’ять науково – дослідних лабораторій (керівники – Говорун О.В., Литвиненко Ю.І., Харченко Ю.В., Вакал Ю.С., Корнус А.О.).

У 2023 році кафедрами природничо-географічного факультету проводились наукові дослідження за 15науково-дослідними темами (8 колективних і 7 індивідуальних), у т.ч. 8 тем мають номер державної реєстрації.

НПП активно брали участь у  здобутті грантів (коштів) на виконання науково-дослідної роботи.

У 2023 році майже третина усіх публікацій СумДПУ імені А.С. Макаренка, що входять до науково-метричних баз Scopus та Web of Science, опублікували науково-педагогічні працівники ПГФ.

Укладено нові договори про співпрацю та отримано довідки – акти впровадження результатів наукових досліджень.

Із повною презентацією звіту можна ознайомитися за посиланням – https://drive.google.com/file/d/1jlKin0stl8d1-QbMe79PYM91TuxsyvMG/view?usp=sharing

Меню