Новини факультету

У рамках Днів студентської науки на природничо-географічному факультеті розпочала роботу V Всеукраїнська наукова конференція-конкурс «Молодь. Наука. Природа»

25 квітня 2024 року у рамках Днів студентської науки на природничо-географічному факультеті та відзначення 100-річного ювілею СумДПУ імені А.С. Макаренка в онлайн-форматі розпочала роботу V Всеукраїнська наукова конференція-конкурс «Молодь. Наука. Природа», мета якої – формування в учнівської молоді інтересу до пізнавальної, творчої, експериментально-дослідницької діяльності у галузі біології, екології, хімії, географії, валеології, психології та навичок публічного представлення і захисту дослідницької роботи у науковому середовищі.

У перший день відбувся один з двох традиційних заходів конференції – конкурс доповідей за результатами виконання науково-дослідницьких робіт, в якому взяли участь 35 учасників з 4-х областей України: Сумської, Харківської, Запорізької та Івано-Франківської.

Учні закладів загальної середньої і позашкільної освіти у шістьох секціях представили результати своїх наукових пошуків з проблем: алелопатичної дії рослинних решток, експансії інвазійних видів комах, змін фіторізноманіття степів, цито- та генотоксичних ефектів важких металів та можливості їх послаблення природними антиоксидантами (секція «Біологічні дослідження»); екологічного стану регіонів, екологічних наслідків військових дій,  значення екопакування для збереження довкілля (секція «Екологічні дослідження»); стану малих річок та інших гідрологічних об’єктів, змін клімату, мінеральних ресурсів, «зеленої» енергетики та економіки, адміністративно-територіального устрою, безробіття, використання ГІС-технологій у моніторингу природних об’єктів (секції «Фізико-географічні дослідження» та «Суспільно-географічні дослідження та ГІС»); стоматологічної захворюваності населення, жіночого безпліддя, наслідків дистанційної форми освіти для гостроти зору учнів, поширеності серед підлітків куріння електронних сигарет (секція «Валеологія і медицина»); тривожності та стресостійкості дітей і підлітків, професійного вигорання вчителів (секція «Психологія»).

За рішенням журі 7 учасників конкурсу доповідей відзначені Дипломами І ступеня, 12 – Дипломами ІІ ступеня, 16 – Дипломами ІІІ ступеня! (https://pgf.sspu.edu.ua)

Оргкомітет щиро вітає усіх учасників та їх наукових керівників і бажає подальших успіхів!

Меню