Новини факультету

Участь здобувачів освіти у тренінгу з академічної доброчесності

«Чому варто дотримуватись принципів академічної доброчесності?» – на це питання шукали відповідь студенти І, ІІ курсів ОР Бакалавр та І курсу ОР Магістр спеціальності 014 Середня освіта (Хімія), долучившись до тренінгу, організованому для студентів природничо-географічного факультету фахівцями Центру забезпечення якості вищої освіти 23 квітня 2024 року.

Захід проходив у рамках університетської декади популяризації принципів академічної доброчесності серед здобувачів вищої освіти, яка, в свою чергу, відбувалася під час днів науки в СумДПУ імені А.С. Макаренка та в рамках підготовки до VІІ Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Академічна культура дослідника в освітньому просторі: європейський та національний досвід».

Під час тренінгу фахівці Центу ЗЯВО обговорили зі студентами принципи, що містяться в Декларації про академічну доброчесність для здобувачів вищої освіти СумДПУ імені А.С. Макаренка, з’ясували важливість їх для актуальної навчальної та наукової роботи студентів, а також для їхньої діяльності в майбутньому, навели приклади негативного впливу недотримання згаданих принципів. Обов’язковою частиною тренінгу було підписання розглянутої Декларації.

Також фахівці Центру ЗЯВО інформували здобувачів щодо конкурсу есе «Доброчесність у навчанні: дотримуватись /не можна/порушувати», минулорічних переможців цього конкурсу, їх участі у конференціях та воркшопах на всеукраїнському рівні, а також ознайомили із опитуванням щодо дотримання принципів академічної доброчесності, яке проводиться щорічно Центром серед здобувачів та науково-педагогічних працівників. 

Меню