Новини факультету

Студенти ПГФ на найвищій вершині України - г. Говерла

В рамках дальньої комплексної географічної практики, яка триває у студентів спеціальностей 014 Середня освіта (Географія) і 106 Географія, здобувачі освіти 3 червня 2024 р. зійшли на найвищу вершину України – г. Говерлу (2061 м). Сходження на Говерлу є ключовим моментом дальньої практики, під час якого вивчаються гірські ландшафти, досліджується спектр висотної поясності та набувається досвід гірських пішохідних походів.

Задля сходження на найвищу вершину України до колективу сумських студентів і викладачів долучилися колеги-географи з Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Мирослав Проскурняк і Петро Чернега.

Через значну засніженість Чорногірського хребта, довелося дещо скоригувати початково запланований маршрут, однак, завдяки злагодженій роботі усієї групи, яка розпочалася ранковою руханкою, підйом на вершину завершився успішно. Впродовж маршруту здобувачі освіти мали можливість ознайомитися з вертикальною зміною ландшафтів, динамікою ерозійних процесів, формами нівально-гляціального рельєфу, дослідити витоки р. Прут. Воду з одного з джерел на схилі Говерли було взято для проведення хімічного аналізу, результати якого увійшли до звіту.

По завершенню сходження керівники практики приділили час спілкуванню з чернівецькими колегами, а здобувачі освіти отримали вільний час, який вони використали для відпочинку в басейні, невеликого святкування у колі нових членів Клубу підкорювачів Говерли та написання звіту.  

Щиро дякуємо чернівецьким колегам за підтримку!

Меню