Новини факультету

Триває дальня комплексна географічна практика cтудентів ПГФ

4-й і 5-й дні комплексної географічної практики було присвячено природно- і суспільно-географічним дослідженням за маршрутом Ворохта – Яремче. Завдання 4-го дня практики у Ворохті включали вивчення р. Прут, дослідження підземних вод на прикладі природного джерело Татарівського природоохоронного науково-дослідного відділення Карпатського національного природного парку, вода якого є слабокислою, низькомінералізованою й відноситься до сульфатно-гідрокарбонатно кальцієвого типу. Крім того, вода джерела містить фториди, «сліди» бромідів, комплекс мікроелементів, у т.ч. срібло, яке має дезінфікуючий ефект. 

Також здобувачі освіти ознайомилися з роботою спортивних та туристсько-рекреаційних закладів, зокрема навчально-спортивної бази «Авангард» та міні-готелю «SPA Excellent Family».

Наступного дня здобувачі освіти прибули до м. Яремче, де піднялися еколого-пізнавальним маршрутом «Стежка Довбуша» (заповідне урочище Дрібка) по схилу г. Маковиця до висоти 800 м. Тут досліджувалися природні комплекси буково-ялівцево-смерекового лісу та відслонення пісковиків ямненської світи. По завершенні цієї частини практики її учасники спустилися в каньйон р. Прут, де ознайомилися з геологічною будовою та іншими особливостями русла річки, воду якої також будо взято для дослідження її хімічного складу.

Повернувшись до базового табору у Ворохті, студенти під керівництвом Олени Король працювали з туристичним спорядженням, над обробкою результатів спостережень та їх інтерпретацією в ArcGIS й укладанням звіту.

Меню