Кафедра біології людини, хімії та методики навчання хімії СумДПУ імені А.С. Макаренка на початку червня підбила підсумки конкурсу "Смачна хімія".
Учасники мали змогу проявити свою креативність та знання з хімії, підготувавши фотографії чи фотоколажі процесу приготування їжі або готових страв та детально описавши відповідні хімічні та фізико-хімічні процеси.
Журі відзначило високий рівень робіт, які відображали розуміння учасниками ролі хімічних перетворень у кулінарії. Представлені матеріали демонстрували оригінальний підхід та наукову точність у поясненні процесів, що відбуваються під час приготування різноманітних страв.
Переможцями конкурсу стали Єлизавета О. (Ямпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2); Кіра Л. (School To Go (ПЗО "Ліберті"); Артем П. (КУ Сумська CШ I-III ступенів № 9). Їхні роботи вразили журі творчим баченням, ретельністю виконання та глибоким розумінням хімічних явищ, задіяних у кулінарному процесі.
Організатори висловлюють вдячність усім учасникам за цікаві та пізнавальні матеріали, які підкреслили тісний зв'язок між хімією та повсякденним життям людини.