Новини факультету

Підведено підсумки конкурсу "Смачна хімія"

Кафедра біології людини, хімії та методики навчання хімії СумДПУ імені А.С. Макаренка на початку червня підбила підсумки конкурсу "Смачна хімія".

Учасники мали змогу проявити свою креативність та знання з хімії, підготувавши фотографії чи фотоколажі процесу приготування їжі або готових страв та детально описавши відповідні хімічні та фізико-хімічні процеси.

Журі відзначило високий рівень робіт, які відображали розуміння учасниками ролі хімічних перетворень у кулінарії. Представлені матеріали демонстрували оригінальний підхід та наукову точність у поясненні процесів, що відбуваються під час приготування різноманітних страв.

Переможцями конкурсу стали Єлизавета О. (Ямпільська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2); Кіра Л. (School To Go (ПЗО "Ліберті"); Артем П. (КУ Сумська CШ I-III ступенів № 9). Їхні роботи вразили журі творчим баченням, ретельністю виконання та глибоким розумінням хімічних явищ, задіяних у кулінарному процесі.

Організатори висловлюють вдячність усім учасникам за цікаві та пізнавальні матеріали, які підкреслили тісний зв'язок між хімією та повсякденним життям людини.

Меню