Новини факультету

Вебінар з авторкою модельних навчальних програм інтегрованого курсу для 5-6 та 7-9 класів «Здоров’я, безпека та добробут» Світланою Василенко

Вебінар з авторкою модельних навчальних програм інтегрованого курсу для 5-6 та 7-9 класів «Здоров’я, безпека та добробут» Світланою Василенко

16 травня 2024 року відбувся вебінар із Світланою Василівною Василенко на тему «Цифрові інструменти для реалізації формувального оцінювання (для освітян, що формують здоров'язбережувальну компетентність)».

Світлана Василівна є завідувачкою навчально-наукового центру розвитку персоналу та лідерства Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, Відмінник освіти України, авторка більше 300 друкованих праць: авторської програми «Хімія» для 7-9 класів закладів середньої освіти, що працюють у науково-педагогічному проєкті «Росток», модельних навчальних програм інтегрованого курсу для 5-6 та 7-9 класів «Здоров’я, безпека та добробут», більше 40 підручників для закладів середньої освіти, 5 навчально-методичних посібників для вчителів та студентів закладів вищої освіти, переможниця Веукраїнських конкурсів підручників з основ здоров'я, інтегрованого курсу «Здоров’я, безпеки та добробут», хімії, викладачка-методистка, досвідчена тьюторка з інноваційних педагогічних та цифрових технологій.

Вебінар організований та проведений у рамках роботи Відкритого міжуніверситетського лекторію «Професійно-методична підготовка педагога з проблем природничої освіти» - https://pgf.sspu.edu.ua та Ресурсного центру розвитку природничої освіти СумДПУ імені А.С. Макаренка, що функціонує на природничо-географічному факультеті СумДПУ імені А.С. Макаренка - https://pgf.sspu.edu.ua  

Під час лекції Світлана Василівна розповіла слухачам про різноманітні цифрові інструменти, які доречно застосовувати під час формувального оцінювання та детально описала методику роботи з ними.

За результатами вебінару в учасників розвинуто компетентності: планування формувального оцінювання відповідно до вимог модельних навчальних програм; впровадження формувального оцінювання в педагогічну діяльність; вибір та використання цифрових інструментів для реалізації формувального оцінювання.

На цій зустрічі було більше 100 учасників. Приємно, що долучилися вчителі м. Суми, а також – Сумської, Тернопільської областей. На вебінарі були присутні здобувачі освіти освітніх рівнів бакалавр та магістр спеціальностей 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини), 014 Середня освіта (Географія), 014 Середня освіта (Хімія) природничо-географічного факультету СумДПУ імені А.С. Макаренка,  Рівненського державного гуманітарного університету, Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка, Волинського національного університету імені Лесі Українки, Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, Запорізького національного університету, Бердянського державного педагогічного університету, Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, Херсонського державного університету.

Запис вебінару можна переглянути за посиланням - https://drive.google.com

Щиро дякуємо вельмишановній лекторці Світлані Василівні за крутий досвід та поради.

Меню