Новини факультету

Участь у Міжнародній літній школі «Internationalization and Internationalization at Home through Virtual Exchange: Creating a Motivating Environment for Collaborative Online International Learning (COIL)»

З 7 по 13 липня 2024 р. тривала участь зав. кафедри, к.г.н., доц. Олесі КОРНУС у Міжнародній літній школі «Internationalization and Internationalization at Home through Virtual Exchange: Creating a Motivating Environment for Collaborative Online International Learning (COIL)», що проходила в Університеті імені Адама Міцкевича (м. Познань, Польща) у рамках проєкту «BNI-UE-2023-23: Співпраця Університету Адама Міцкевича з університетами України в рамках альянсу Європейських університетів».

Проєкт літніх шкіл фінансується NAWA (Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej). У цій літній школі взяли участь науково-педагогічні працівники з різних українських ЗВО: Умані, Одеси, Житомира, Києва, Вінниці, Львова, Дніпра, Харкова, Івано-Франківська та ін.

Програма літньої школи охоплювала різні аспекти інтернаціоналізації освітнього процесу, розгляд локальних та глобальний тенденцій у вищій освіті, вибір ефективних інструментів для міжкультурної онлайн співпраці, вивчення різноманітних форматів COIL, стратегії для вчителів/студентів щодо подолання навчальних бар'єрів. Учасники школи ознайомилися з досвідом організації наукових та освітніх проєктів в Університеті Адама Міцкевича та найкращими світовими практиками у цій царині, брали участь у майстер-класі з розробки проектів COIL.

Велика подяка за запрошення та організацію координатору з міжнародного співробітництва доктору Констянтину Мазуру, господарям Палацу в Дембіні, де проживали учасники школи, нашим професорам: Dr. Kostiantyn Mazur, Dr. Anna Basinska, Dr. Katarzyna Radke, Dr. Anna Kwaśniewska за за цікаві, корисні та змістовні заняття.

Окрім навчання, незабутні враження залишилися від екскурсій до архітектурно-паркової перлини Великопольщі – палацу Рачинських в Рогаліні, що побудований у 18 столітті, який є однією з найбільших резиденцій у Польщі та історичними місцями м. Познані.

Велика вдячність керівництву СумДПУ імені А.С. Макаренка, завдяки його підтримці викладачі університету долучаються до участі міжнародних заходах такого формату.

Меню