22 листопада 2024 року відбулася відкрита онлайн-лекція з дисципліни «Основи технологій виробництва», яку провів Луценко Сергій Вікторович, доктор філософії, викладач кафедри загальної та регіональної географії.
Лекція була присвячена темі «Харчова промисловість» яку вивчали студенти 731 та 732 груп спеціальностей 014 Середня освіта (Географія) ОП Середня освіта (Географія. Біологія та здоров’я людини) і Середня освіта (Географія. Англійська мова). Також, до заняття долучились викладачі кафедри загальної та регіональної географії СДПУ ім. А.С. Макаренка.
Під час лекції було проведено детальне ознайомлення студентів зі структурою та значенням галузі харчової промисловості, її техніко-економічними особливостями. Представлені технологічні схеми виробництва головних харчових продуктів: хліба, цукру, олії, масла. Було наголошено, що харчова промисловість забезпечує реалізацію основних цілей сталого розвитку як в Україні так і в світі.
Особливу увагу було приділено питанню використання та перероблення відходів харчової промисловості та їх подальше практичне застосування.
За результатами заняття проведено опитування всіх присутніх, результати якого будуть обговорені на засіданні кафедри загальної та регіональної географії.