Новини факультету

Участь студентки ПГФ у міжнародній літній географічній школі «Довкілля і цивілізація. Географія для сталого розвитку»

З 27 серпня по 2 вересня 2023 р. студентка ОПП Географія Аріана Самойлова прибула до Познані (Польща) для участі в міжнародній літній географічній школі «Довкілля і цивілізація. Географія  для сталого розвитку» (Summer School “Environment and Civilization. Geography for sustainable development”), що проходить у Познанському університеті імені Адама Міцкевича.

Навчальна програма школи включає заняття, присвячені питанням сталого розвитку суспільств з точки зору знань, розроблених географічними науками, – маючи на увазі сучасні цивілізаційні виклики, пов’язані з впливом людини на біосферу, атмосферу, літосферу, гідросферу та педосферу. Тематика занять стосується глобальних кліматичних змін, що відбуваються в даний час – їх впливу на функціонування природного середовища та суспільства, методів пом’якшення наслідків та адаптації до поточних змін. У рамках занять планується розгляд питань міжнародного співробітництва щодо сталого розвитку в епоху зміни клімату, особливо діяльність, яка здійснюється в рамках Європейського Союзу та можливе ширше співробітництво з сусідніми країнами. Будуть розглянуті питання просвіти населення та розвитку внутрішнього та міжнародного сталого туризму.

В перший день літньої школи відбулося знайомство з іншими учасниками, університетом Адама Міцкевича та особливостями організації освітнього процесу. Університет є одним з найпотужніших в Польщі (третє місце в рейтингу класичних університетів, п’яте – в загальному рейтингу), він відомий актуальними дослідженнями й розробками, здійсненими на основі широкого міжнародного співробітництва. Учсники школи навчалися правильному академічному тімбілдінгу, дискутували та обговорювали переваги і недоліки європейської системи освіти.

Меню