Новини факультету

Викладачі та здобувачі освіти спеціальностей 014 Середня освіта (Географія) та 106 Географія взяли участь у роботі круглого столу «Соціальне підприємництво та традиційні форми господарювання в ЄС: досвід для України»

В умовах євроінтеграції України актуальними для академічної та студентської спільноти є співпраця та участь у заходах з європейських студій. 21 вересня 2023 р. кафедра загальної та регіональної географії, як співорганізатор, долучилася до роботи круглого столу «Соціальне підприємництво та традиційні форми господарювання в ЄС: досвід для України», який проводився на базі кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки міжнародного туризму Запорізького національного університету в рамках модуля Жана Моне проєкту ЄС Еразмус+ 101085348 — EUROSECRET — ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH «Європейські практики соціального підприємництва: сталість, інклюзія та креативність»/«European practices of social entrepreneurship: sustainability, inclusion and creativity».

Серед учасників круглого столу були представники економіки, бізнесу та управління, державної влади, громадських організацій, науковці, освітяни та інші зацікавлені сторони. Метою круглого столу було всебічне обговорення особливостей, тенденцій, перешкод та можливостей соціального підприємництва в Україні в контексті європейського досвіду побудови моделей соціального бізнесу в кооперації з традиційними підприємствами. Тематичними напрямами стало соціальне підприємництво: особливості, тенденції та вплив, європейські моделі соціального бізнесу: досвід для України.

Участь в засіданні круглого столу взяли викладачі кафедри загальної та регіональної географії. Олеся КОРНУС, Анатолій КОРНУС, Олена КОРОЛЬ та здобувачі освіти Дар’я ГЕРАСИМЕНКО, Ірина ХВОРАЄВА, Жанна ХАБЛЕНКО, Діана ЖАЛДАК, Альона ШКУРАТ, Софія СПАСЬОНОВА, Ірина ШАКО (спеціальність 014 Середня освіта (Географія)) та Єгор ШИЛО (спеціальність 106 Географія).

Меню