Новини факультету

Онлайн-практикум для вчителів хімії

7 листопада 2023 року завідувач кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії була запрошена спікеркою на природничий онлайн-практикум «Упровадження дослідницької та експериментальної діяльності на уроках хімії» для вчителів хімії Сумської міської територіальної громади.

Модератор семінару – консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради Голобородько Н.В. – підкреслила важливу роль активного співробітництва та взаємозв’язку закладів загальної середньої та вищої освіти.

Бабенко О.М. темою своєї доповіді обрала розгляд особливостей проведення хімічного експерименту в умовах дистанційного / змішаного навчання. У форматі інтерактивного спілкування із колегами були визначені способи формування та розвитку експериментальних умінь і навичок учнів, наведені конкретні приклади організації домашнього хімічного експерименту, конкретні поради та рекомендації. Учителі подякували за ґрунтовний аналіз проблеми розвитку природничої компетентності сучасних учнів, за поштовх до організації експериментальної роботи учнів. 

Також на заході розглянули важливі аспекти ефективної реалізації діяльнісного підходу засобами різних видів практичної складової курсу хімії, обмінювалися досвідом щодо організації науково-дослідної роботи з учнями, піклуючись про формування їх індивідуальної освітньої траєкторії.

Були обговорені шляхи подальшої співпраці закладів загальної середньої освіти міста та природничо-географічного факультету імені А.С.Макаренка.

Більше інформації тут: http://surl.li/myaqm

Меню