Новини факультету

Студентка ПГФ взяла участь у заході, що відбувся у рамках щорічної акції «Національний тиждень читання 2023»

8 грудня 2023 року у рамках акції «Національний тиждень читання», яка тривала з 4 по 10 грудня, яку щорічно проводить Український інститут книги, і яка цьогоріч мала гасло «Бути своїми», у Тростянецькій публічній бібліотеці відбулася зустріч-ретроспектива «Співець малиновий (за матеріалами розсекреченої справи письменника», присвячена 130-річчю зо дня народження одного з найзагадковіших українських письменників ХХ століття, тростянчанина Миколи Хвильового.

Під час заходу, що проходив у Тростянецькій публічній бібліотеці,  краєзнавець Анатолій Баглай та учитель української мови і літератури, Відмінник освіти України Наталя Шабельник розкрили присутнім чимало таємниць життєвого і творчого шляху відомого земляка, а студентка природничо-географічного факультету Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка Нужненко Аліна, що здобуває освіту за спеціальністю 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини). Психологія, презентувала результати свого дослідження психологічних мотивів самогубства Миколи Хвильового.

Будьмо своїми!

Відвідуймо бібліотеки і книгарні!

Читаймо важливі книжки!

Вивчаймо історію рідного краю!

Надихаймося спадщиною наших видатних земляків – письменників і поетів! Формуймо нашу українську ідентичність!

Зберігаймо культурно-мовну спадщину держави!

PS: Наукова бібліотека СумДПУ імені А.С. Макаренка на сторінці «Національний тиждень читання – 2023: Будьмо своїми!» теж презентувала ряд цікавих і пізнавальних заходів, зокрема віртуальну виставку-портрет «Світоч українського Відродження» до 130-річчя від дня народження Миколи Хвильового (https://library.sspu.edu.ua/news/naczionalnyj-tyzhden-chytannya-2023-budmo-svoyimy/)

Меню