Новини факультету

Екскурсія для школярів 6 класу Сумської гімназії №1

13 листопада до природничо-географічного факультету СумДПУ імені А.С. Макаренка завітали учні 6 класу Сумської гімназії №1 з вчителем біології -Каленик Іриною Ігорівною.

Відповідно до програми візиту було передбачено відвідування зоологічного та геологічного музеїв СумДПУ імені А.С. Макаренка. Під час екскурсії музеєм зоології відвідувачі змогли ознайомитись з найбільшою на Сумщині колекцією комах, мушель молюсків, коралів, опудал тварин місцевої і світової фауни. Діти з задоволенням і цікавістю познайомилися з особливостями будови та поведінки тварин із різних куточків світу. У віварії були представлені різні живі види тропічних тарганів та плазунів.

Під час екскурсії до геологічного музею учні дізналися про фізичні властивості мінералів та спробували перевірити їх на смак, блиск, магнітність, запах; порівнювали скам'янілі рештки зубів носорога шерстистого та мамонта; розглядали колекцію скам'янілих морських їжаків та колонію губок. Діти, із цікавістю намагалися розпізнати, яким рослинам належать древні відбитки, що залишились на зразках вугілля.

Було задано багато запитань, зроблено низку світлин, всі учасники отримали нові знання та позитивні емоції.

https://pgf.sspu.edu.ua/muzei-zoolohii-bio-mnb

Меню