Новини факультету

Заняття зимової школи «Дистанційне зондування землі та геоінформаційні технології на заняттях з географії»

З 15 по 29 січня доцентом кафедри загальної та регіональної географії Король О. М. організувала заняття зимової школи «Дистанційне зондування землі та геоінформаційні технології на заняттях з географії».

До кола бажаючих долучилися здобувачі освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальностей 014 Середня освіта (Географія) та 106 Географія та вчителі-географи шкіл України.

Заняття в зимовій школі відбувалися за експрес-програмою, що представляла собою інтенсивний курс, який дозволяє опанувати як базові навички використання засобів ДЗЗ та ГІС-ресурсів так і використання ГІС-технологій на основі програмного забезпечення QGIS та ArcГGis.

До програми були включені різноманітні ГІС-ресурси, серед яких, Worldview, EO Browser, EFFIS, Ventusky, Quality Windy, Waqi та Google my maps.

Слухачі отримали можливість пройти повний цикл роботи з ГІС-технологіями, від отримання знімку певної території, аналізу зображення, обробки його в ГІС програмі і створення кінцевої карти. Всі етапи по створенню кінцевого продукту обговорювались під час роботи зимової школи.

Під час дедлайну 29 січня слухачам була надана можливість представити власні проекти на базі отриманих знань.

Під час роботи зимової школи для здобувачів освіти була запропонована не тільки можливість ознайомитися з новими ресурсами чи поглибити свої знання з їх опанування, але й надана можливість отримати неоціненний досвід вчителів-практиків щодо подальшого використання елементів ДЗЗ та ГІС-технологій у шкільному курсі географії.

Так вчителями-практиками були запропоновані детальні розробки, в яких були зазначені теми та етапи уроків, в яких можна використати той чи інший ресурс. А здобувачі освіти представили власні розробки на базі розглянутих ресурсів.

Меню