Новини факультету

Вебінар «Підтримка чесності досліджень за допомогою надійних інструментів та даних»

29 лютого 24 року студенти спеціальностей 014 Середня освіта  (Біологія та здоров’я людини), 091 Біологія та біохімія і викладачі кафедри біології та методики навчання біології – завідувачка кафедри доцент Литвиненко Ю.І., доценти Генкал С.Е.,  Говорун О.В., Вакал А.П. долучилися до вебінару від компанії Clarivate «Підтримка чесності досліджень за допомогою надійних інструментів та даних».

Студенти ознайомилися з напрямами діяльності компанії Clarivate, яка є власником і виробником потужних ресурсі  та  інструментів, що допомагають науковцям проводити, аналізувати, презентувати наукові дослідження на світовому рівні.

На вебінарі розглянуто проблему зростання кількості журналів, що видаються та сумнівних видавничих практик, обговорено різноманітні загрози для доброчесності досліджень, а саме, paper mills, маніпуляції із зображеннями та збільшення потенціалу для зловживань штучним інтелектом.

Здобувачі освіти дізналися які кроки зробила компанія Clarivate для наукометричної базіи  Web of Science щодо підвищення чесності досліджень та підтримки суспільної довіри до наукових досліджень.

Представлена на вебінарі  інформація стала корисним джерелом для навчання й вичерпною інструкцією для користування продуктами, ресурсами та інструментами Clarivate.

Меню