Новини факультету

Вдосконалення компетентностей сучасного викладача

Викладачі кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії – доц. Бабенко О.М.. доц. Харченко Ю.В. і старший викладач Вакал Ю.С. стали учасницями освітніх заходів і курсів, присвячених розвитку компетентностей, необхідних у роботі сучасного викладача закладу вищої освіти.

Серед них такі, що присвячені використанню можливостей сучасних інформаційних технологій у сфері освіти і організовані Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Сумській області «Використання штучного інтелекту в освіті» (Бабенко О.М. та Харченко Ю.В.), IT Ukraine Association in Education Teacher’s Internship 2024 від EPAM (Харченко Ю.В.); можливостей, що відкриваються за рахунок розвитку співпраці бізнесу та освіти, організованих  «Uni-Biz Bridge» від UGEN на тему «Сучасний викладач» (Вакал Ю.С.).

У рамках стажувань щодо застосування сучасних інформаційних технологій викладачі отримали можливість поглибити свої знання та навички щодо інтеграції штучного інтелекту до навчального процесу. Це важливий крок у напрямку модернізації навчання та підвищення його ефективності. Використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, у тому числі й ШІ, дає можливість створювати більш динамічне та цікаве освітнє середовище, сприяючи підвищенню його ефективності. Такі освітні курси також сприяють розвитку компетентностей викладачів у сфері цифрової грамотності та інформаційної безпеки, що стає все важливішим у сучасному цифровому світі. 

Участь у навчальному проєкті з розвитку співпраці бізнесу та освіти дозволила розвинути низку важливих компетентностей та навичок сучасного викладача, зокрема  формування особистого бренду викладача, що є важливим для створення професійного іміджу та репутації, розуміння концепції Work & Study та її застосування для розвитку талантів студентів, опанування інструментів та підходів для постановки цілей у професійній діяльності, розвиток стресостійкості як базової компетентності сучасного викладача, використання цифрових помічників та інструментів у підготовці та під час занять зі студентами, удосконалення навичок тайм-менеджменту, планування та визначення пріоритетів.

Отримані компетентності та навички сприятимуть підвищенню якості освіти та підготовки студентів до викликів сучасного світу, допоможуть  викладачам кафедри стати більш ефективними та успішними, відповідати вимогам сучасної освіти та бути здатними краще підготувати студентів до успіху в майбутній професії.

Меню