Новини факультету

«Інтенсив практичних занять з біології» для учасників IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади

З метою підготовки учасників IV етапу Всеукраїнської учнівської предметної олімпіади з біології 14 та 20 березня 2024 року на базі кафедри біології та методики навчання біології було проведено «Інтенсив практичних занять з біології».

До проведення Інтенсиву були залучені доцент кафедри, к.б.н. Говорун Олександр Володимирович та завідувач кафедри, к.б.н. Литвиненко Юлія Іванівна.

14 березня О.В. Говорун провів тренування за темами малого практикуму з зоології безхребетних. За чотири години учні попрацювали з мікроскопом, навчились робити тимчасові препарати, проводити розтини безхребетних тварин, під час повітряної тривоги тренувалися розв’язувати типові тестові завдання.

20 березня Ю.І. Литвиненко провела заняття за темами лабораторного практикуму з ботаніки та мікології. Протягом чотирьох годин учні закріпили свої знання про будову рослин і грибів, опанували навички мікроскопіювання та опису постійних гістологічних навчальних препаратів з ботаніки, а також самостійного виготовлення тимчасових мікропрепаратів. На прикладі муляжів, гербарних і фіксованих зразків квітів засвоїли методику складання формули квітки, алгоритм і правила її запису.

Наприкінці учні та їх керівники висловили слова вдячності за проведені практичні заняття, а також ту значну консультативну підтримку, яку традиційно надають викладачі кафедри біології та МНБ під час підготовки талановитої учнівської молоді м. Сум та Сумської області до учнівських предметних олімпіад і конкурсів.

Меню