Новини факультету

Викладачі та здобувачі освіти ПГФ долучилися до заходу до Всесвітнього дня охорони водних ресурсів

22 березня у Всесвітній день охорони водних ресурсів, що відзначається згідно рішення Генеральної асамблеї ООН з 1993 р., викладач кафедри біології та методики навчання біології, канд. біол. наук, доцент Валентина Торяник, викладач кафедри загальної та регіональної географії, канд. геогр. наук, доцент Олена Данильченко, здобувач освіти 633 гр. Єгор Аврошко та здобувач освіти 651 гр. Станіслав Мацак взяли участь у тематичному заході Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області.

У своїх доповідях співробітники офісу актуалізували питання щодо забезпечення населення Сумської області водними ресурсами та їх екологічного стану, експлуатації водних об’єктів, проблем водопостачання і водовідведення та змін у законодавстві щодо водовідведення. Особлива увага була приділена плану управління річковим басейном, який є індикатором імплементації Водної рамкової директиви ЄС. Зокрема, присутніх ознайомили з проєктом «Плану управління річковим басейном Дніпра 2025-2030», що оприлюднений на офіційному сайті Державного агентства водних ресурсів України, та запросили до його обговорення, анонсували заплановані заходи у суббасейні Десни та суббасейні Середнього Дніпра.

Отримана інформація стане в нагоді здобувачам освіти для виконання курсових та кваліфікаційних робіт, викладачам – для подальшої наукової та науково-педагогічної співпраці з РОВР, який відповідно до законодавства забезпечує на території Сумської області у межах басейну Дніпра та суббасейну Десни реалізацію державної політики у сфері управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів.

Меню