Новини факультету

Студентка спеціальності 014 Середня освіта отримала стипендію від Проєкту DAAD

Cтудентка 642 групи Ірина Степанець протягом І семестру 2023-2024 н.р. пройшла 3 місячний інтегрований онлайн курс "Науки про життя".

Даний проєкт був реалізований за фінансової підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD), яка окрім всього у 2023 році надала близько 100 стипендій для студентів курсів з родин, які сильно постраждали від війни.

Даний курс був розрахований на студентів-біологів бакалаврів і магістрантів і створений за ініціативи професорки Ольги Гаращук – директорки інституту фізіології університету м. Тюбінгену (Німеччина), та за співучасті її колеги професора Володимира Лущака – завідувача кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, а також їхніх колег з інших регіонів України. У рамках проєкту команда викладачів з України та Німеччини запропонувала студентам біологічних спеціальностей пройти безкоштовне навчання за наступними дисциплінами: «Біохімія», «Фізіологія», «Молекулярна біологія», «Біофізика» (сумарно 120 годин, 4 кредити ЄКТС).

По завершенні навчання Ірина Степанець успішно склала іспит і отримала стипендію у розмірі 600 євро. Але більш цінним, як відзначає сама Ірина, є досвід і отриманні нею знання, а також можливість знайти однодумців та просто цікавих людей.

Меню