Новини факультету

День здоров'я на природничо-географічному факультеті

8 квітня 2024 року, у рамках Всесвітнього дня здоров'я, кафедра біології людини, хімії та методики навчання хімії природничо-географічного факультету СумДПУ імені А. С. Макаренка вже другий рік поспіль організувала та провела роботу "Healthy Club".

Захід має на меті привернути увагу до важливості здорового способу життя, навчити основам самодіагностики, дати знання про правильне харчування та необхідність регулярної фізичної активності. Всесвітній день здоров'я – це щорічне свято, яке відзначається 7 квітня з 1950 року. Його мета – привернути увагу людей до важливості збереження та зміцнення здоров'я, спонукати та мотивувати їх до ведення здорового способу життя.

Протягом дня на кафедрі вирували цікаві та пізнавальні активності, спрямовані на формування у молоді свідомого ставлення до власного здоров'я. Викладачі та  студенти природничо-географічного факультету провели майстер-класи, де всі бажаючі могли визначити показники власного здоров'я, такі як артеріальний тиск, частота серцевих скорочень та індекс маси тіла, позмагатися в умінні правильно сортувати відходи та пояснювати небезпеку потрапляння забруднювачів у довкілля, виконати вправи на перевірку координації, гостроти зору та роботи серцево-судинної системи, провести експрес-аналіз питної води та напоїв, обговорювати їх користь і шкоду, отримати консультації з питань правильного харчування, фізичної активності та профілактики захворювань. Студенти, які брали участь у проведенні майстер-класів, продемонстрували високий рівень освіченості за темою заходу та педагогічних навичок. Вони надавали усім учасникам ґрунтовні відповідали на запитання та давали корисні поради. Захід вийшов цікавим, пізнавальним та корисним для всіх учасників. Особливо активними були учні та вчителі КУ Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ст. № 25. Кульмінацією Дня здоров'я став захоплюючий квіз, присвячений здоров'ю. Переможці квізу, які надали найбільшу кількість правильних відповідей, отримали цінні призи.

Меню