Новини факультету

Гостьова лекція в рамках вивчення дисципліни «Математичні методи в географії»

10 листопада 2023 р. доцентом кафедри загальної та регіональної географії Король О.М. для здобувачів освіти спеціальності 106 Географія першого рівня вищої освіти в рамках вивчення дисципліни «Математичні методи в географії» була організована гостьова лекція на тему «Використання математичних методів в географічних дослідженнях».

Із доповіддю виступив лектор – Кучер Ігор Ігорович – магістр географії, вчитель географії приватних закладів освіти «School To Go», «ThinkGlobal», магістрант Українського Вільного Університету (Німеччина, м. Мюнхен). Під час лекції були розглянуті питання щодо проведення кластерного аналізу в географічних дослідженнях. Особливу увагу приділено практичному виконанню кластерного аналізу.

Наведені лектором детальні приклади дали змогу студентам ознайомитися з використанням різного програмного забезпечення щодо проведення кластерного аналізу в географічних дослідженнях для вирішення конкретних географічних задач.

Також лектор поділився досвідом участі школярів у комплексній програмі з розвитку наукової та STEAM-освіти. Запрошена учениця 9-го класу школи «School To Go» виступила з короткою доповіддю щодо участі в проєкті, який надає можливість відправити мінілабораторії з дослідження мікрогравітації на Міжнародну космічну станцію (МКС).

Дякуємо лектору і його учням за чудовий матеріал і цікаву доповідь та сподіваємося на подальшу співпрацю.

Меню