Новини факультету

Відкрита гостьова лекція «Суббореальні семиаридні ландшафти в ряду теплозабезпеченості типів ландшафтів Землі» з дисципліни Ландшафтознавство

21 листопада 2023 року  у рамках вивчення   здобувачами за спеціальністю  014 Середня освіта (Географія) першого бакалаврського рівня вищої освіти груп 723+732 навчальної дисципліни Ландшафтознавство відбулася відкрита гостьова лекція на тему «Суббореальні семиаридні ландшафти в ряду теплозабезпеченості типів ландшафтів Землі».

Лектор – Булава Леонід Миколайович, кандидат географічних наук, доцент (Спілка краєзнавців України) - фахівець з біогеографії, природничого та антропогенного ландшафтознавства, історико-географічного краєзнавства.

У лекції розкрита багатопланова сутність суббореальних семиаридних ландшафтів в   їх розміщенні по всій земній кулі, комплексі причинно-наслідкових зв’язків між їх природними компонентами, зонально-регіональних відмінностей степових ландшафтів, прерій, памп, вельд, тусоків. Леонід Миколайович представив насичені інформаційно та розкриті образно колажі презентацій, картографічний матеріал із авторського електронного посібника.

Здобувачам імпонувала велика увага до розглядуваних типів ландшафтів на теренах України та Сумської області на основі власних досліджень з демонстрацією власних виразних світлин та колажів. Лекція супроводжувалася цікавими інтерпретаціями використання степових рослин у медицині та побуті.

Висловлюємо щиру подяку Л.М.Булаві за цікаве заняття.

Меню