Новини факультету

Участь викладачів кафедри загальної та регіональної географії у Х Всеукраїнській науково-практичній конференції «Географія та екологія: наука і освіта»

18-19 квітня 2024 року на базі кафедри географії, геодезії та землеустрою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулася Х Всеукраїнська науково-практична конференція «Географія та екологія: наука і освіта». Головна мета цього заходу – обмін знаннями та досвідом, пошук рішень з актуальних проблем розвитку освіти і науки в Україні. У роботі конференції взяли участь керівники державних організацій, експерти з питань реформування освіти та науки України, науковці, фахівці науково-дослідних організацій, викладачі, педагоги, методисти, аспіранти та студенти. 

У конференції взяли участь понад 60 учасників з різних регіонів України: Київської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Одеської, Миколаївської, Полтавської областей та м. Києва. Під час конференції обговорювалися такі питання: інтеграція вітчизняної географічної й екологічної освіти і науки у міжнародний простір, історія становлення географії у незалежній Україні, фундаментальні та прикладні дослідження в географії: досягнення, проблеми, перспективи, екологічний моніторинг України та зарубіжних країн, активні форми і методи навчання географії та екології у закладах освіти. Від кафедри загальної та регіональної географії участь у конференції взяли доц. Олеся Корнус і доц. Анатолій Корнус, чиї доповіді прозвучали на пленарному засіданні. 

В рамках екскурсійної програми конференції її учасники відвідали Національний дендрологічний парк «Софіївка». Цікава подорож, спілкування та позитивні емоції – все це чекало на учасників конференції у парку. Адже Софіївка – відома туристична перлина України, музей садово-паркового мистецтва, місце, де можна поринути у казковий романтичний світ природи та краси. Крім того, учасники конференції відвідали єврейський квартал, де оглянули могилу цадика Нахмана та низку інших об’єктів паломництва хасидів. Також під час екскурсії містом науковці ознайомилися з місцевим краєзнавчим музеєм, неМузеєм «Таємниці будинку Файнштейна» та здійснили прогулянку по набережній Осташівського ставу.

Дякуємо колегам з кафедри географії, геодезії та землеустрою УДПУ імені Павла Тичини Оксані Браславській, Томасу та Інні Рожі, Андрію Максютову, Оксані Герасименко та іншим колегам за теплу зустріч і гарну організацію цього наукового заходу.

Меню