Новини факультету

Доповідь на пленарному засіданні Всеукраїнської науково-практичної конференції

17-18 квітня 2024 р. науково-педагогічні працівники та здобувачі освіти освітніх рівнів бакалавр і магістр спеціальностей 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини), 014 Середня освіта (Географія), 014 Середня освіта (Хімія) природничо-географічного факультету СумДПУ імені А. С. Макаренка взяли участь у роботі IV Всеукраїнської науково-практичної конференції «Проблеми та перспективи природничої освіти», яка організована  зусиллями науково-педагогічних працівників кафедри природничих дисциплін і методики навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Основні тематичні напрями роботи конференції бали наступні: сучасний стан і перспективи розвитку природничої освітньої галузі (біологія, хімія, фізика, географія) у закладах загальної середньої та передвищої освіти в умовах модернізації;  сучасні засоби, методи, форми та технології навчання у професійній підготовці фахівців природничих наук; тенденції і перспективи освіти сталого розвитку: український та європейський виміри; дослідження у галузі природничих наук: історичний та прикладний аспекти.

Із доповіддю на тему: «Методичні засади підготовки сучасного вчителя біології» виступила к.пед.н, доцент, декан природничо-географічного факультету СумДПУ імені А.С. Макаренка Людмила Петрівна Міронець. Людмила Петрівна окреслила основні виклики сьогодення, які постають під час підготовки сучасного фахівця та поділилася досвідом вирішення цих питань на природничо-географічному факультеті СумДПУ імені А.С. Макаренка.

Хоча конференція заявлена як всеукраїнська, на пленарному засіданні учасники заслухали виступи провідних фахівців в галузі природничої освіти -  авторів підручників для загальної середньої та вищої освіти – Ольги Ярошенко, Тетяни Засєкіної, Тетяни Коршевнюк, Галини Ягенської, Наталії Грицай та закордонних колег-біологів, біохіміків з Польщі та Молдови.

18 квітня у межах роботи конференції також був організований науково-методичний семінар «Сучасні виклики професійної підготовки педагогів із позицій сталого розвитку суспільства» та майстер-класи  із можливістю використання засобів відеозв’язку.

Щиро дякуємо організаторам, доктору педагогічних наук, кандидату біологічних наук, професору, завідувачу кафедри природничих дисциплін і методики навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі Юрію Петровичу Шапран, кандидату педагогічних наук, доценту кафедри природничих дисциплін і методики навчання Університету Григорія Сковороди в Переяславі  - Людмилі Довгополі та усім членам кафедри за високий рівень організації конференції, цікаві доповіді та актуальність.

Меню