Новини факультету

Викладачі кафедри біології людини, хімії та МНХ у складі Робочої групи Міндовкілля

З метою реалізації положень Закону України № 2973-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної системи моніторингу довкілля, інформації про стан довкілля (екологічної інформації) та інформаційного забезпечення управління у сфері довкілля» наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 21.08.2023 № 588 було створено Робочу групу з підготовки пропозицій щодо реформування державної системи моніторингу довкілля в Україні за напрямом «Атмосферне повітря».

До неї було включено і викладачів кафедри  Бабенко О.М., Вакал Ю.С., Харченко Ю.В. На основі даних та інформації, отриманої в результаті здійснення моніторингу атмосферного повітря, визначається рівень забруднення атмосферного повітря на певній території за певний проміжок часу, відповідність стану атмосферного повітря вимогам якості повітря; здійснюється контроль та оцінка впливу на якість повітря заходів, спрямованих на обмеження викидів забруднювальних речовин в атмосферне повітря, оцінка впливу забруднення атмосферного повітря на навколишнє природне середовище, здоров’я та життєдіяльність населення.

9 листопада 2023 року відбулось перше засідання Робочої групи з підготовки пропозицій щодо реформування державної системи моніторингу довкілля в Україні за напрямом «Атмосферне повітря». Були виділені ключові моменти  до яких мають бути внесені зміни із пропозиціями та рекомендаціями щодо Порядку здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря.

Меню