Новини факультету

Участь магістра 014 Середня освіта (Хімія) у міжнародному Симпозіуму

7 листопада 2023 року магістр вищої освіти освітньо-професійної програми Середня освіта (Хімія) Станіслав Мацак разом з науковим керівником доктором філософії, старшим викладачем кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії Юлією Сергіївною Вакал взяли участь у роботі "The BUP Symposium 2023".

Організатор Симпозіуму – Uppsala University, Sweden. Серед учасників "The BUP Symposium 2023" – науковці зі Швеції, Латвії, Естонії, Чехії, Польщі та України.

В роботі секції Session 9 – "Feeding a region in transition – Agricultural lands, sustainable food production and consumption in the Baltic Sea Region" під час свого виступу магістр вищої освіти Станіслав та науковий керівник Юлія Сергіївна представили особливості обраного напрямку дослідження, окреслили проблему забруднення ґрунтів, яка наразі є актуальною у всьому світі, в тому числі як в Україні, так і в Балтійському регіоні. Магістр освіти Станіслав також представив методику проведення досліджень, отримані результати моніторингу вмісту таких компонентів як фосфатів і флуоридів в ґрунтах басейну річки Гуска, а також окреслив перспективи подальших досліджень. Особливе зацікавлення при обговоренні викликало питання біологічної ролі різних компонентів у ґрунтах.

Бережемо довкілля разом!

Меню