Новини факультету

Науково-педагогічні працівники кафедри біології та МНБ серед учасників Робочої групи з реформування державної системи моніторингу довкілля в Україні

24 листопада 2023 у режимі веб-конференції відбулося засідання Робочої групи з підготовки пропозицій щодо реформування державної системи моніторингу довкілля в Україні за напрямом «Біорізноманіття».

Данну робочу групу створено наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (наказ № 527 від 24.07.2023). До її складу увійшли науково-педагогічні працівники кафедри біології та методики навчання біології: завідувач кафедри, к.б.н. Юлія Іванівна Литвиненко і доцент кафедри, к.б.н. Олександр Володимирович Говорун.

Під час засідання обговорювалися питання розроблення проєкту постанови Кабінету Міністрів України щодо Порядку моніторингу біологічного та ландшафтного різноманіття, визначення складових документу, завдань, суб’єктів та об’єктів моніторингу, індикаторів, показників та уніфікованих методів збору даних, пріоритетних, тематичних напрямів з урахуванням положень Закону України від 20.03.2023 № 2973-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної системи моніторингу довкілля, інформації про стан довкілля (екологічної інформації) та інформаційного забезпечення управління у сфері довкілля».

Меню