Новини факультету

Участь в засіданні Координаційної ради з питань збереження, збалансованого використання та відновлення водно-болотних угідь України

2 лютого 2024 р. доцент кафедри біології на МНБ к.б.н. І. Р. Мерзлікін прийняв участь в урочистому засіданні Координаційної ради з питань збереження, збалансованого використання та відновлення водно-болотних угідь України.

Були підведені основні результати впровадження Плану імплементації Рамсарської конвенції в Україні, розглянуті загрози характеру Рамсарського угіддя «Дельта Дніпра» і стану поліських екосистем через видобування бурштину в Рівненський і Житомирській областях з 2019 року по листопад 2023 року та вплив військових дій на природу Деснянсько-Старогутського НПП. Учасники засідання заслухали доповіді про проектоване Рамсарське угіддя «Гирло р. Припять» в межах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, відновлення водно-болотних угідь і торфовищ у проєкті «Полісся – дика природа без кордонів», а також про нові досягнення у відновленні водно-болотних угідь в дельті Дунаю.

Меню