Новини факультету

Викладачі кафедри біології та методики навчання біології – члени журі ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН України у 2024 році

22 лютого 2024 року відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Сумського територіального відділення МАН України.

Наукові роботи учнів Сумської області відділення хімії і біології у семи секціях оцінювало журі, до складу якого увійшли науково-педагогічні працівники кафедри біології та методики навчання біології СумДПУ імені А.С. Макаренка: завідувач кафедри, кандидат біологічних наук Юлія Іванівна Литвиненко і доценти кафедри, кандидати біологічних наук Олександр Володимирович Говорун, Анатолій Петрович Вакал і Микола Павлович Москаленко.

У конкурсний день було заслухано та оцінено 20 науково-дослідницьких робіт учнів. Ю.І. Литвиненко та М.П. Москаленко працювали у секціях «Ботаніка», «Генетика» і «Охорона здоров’я», де було представлено результати 9 науково-дослідних учнівських робіт. О.В. Говорун у секціях «Зоологія» і «Загальна біологія» оцінював результати 6 науково-дослідних робіт учнів. А.П. Вакал працював у секціях «Агрономія» і «Ветеринарія», де було заслухано 5 робіт.

Конкурс-захист науково-дослідних робіт учнів-членів МАН проходив у дистанційному форматі. Юні дослідники презентували свої напрацювання у вигляді постерного захисту та спілкування з членами журі та іншими учасниками на науковій конференції у форматі питання-відповідь. Усі учасники конкурсу показали чудовий результат: наукові роботи були цікаві, змістовні, різнопланові. Організатори та журі конкурсу працювали на високому професійному рівні.

Щиро вітаємо переможців ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України та їх керівників! Бажаємо гідно представити свої проєкти та вибороти першість у ІІІ (Всеукраїнському) етапі конкурсу.

Меню