Новини факультету

Відкрита лекція на тему «Фотодихання. Біохімічні адаптації рослин до існування в різних умовах середовища. С-4 фотосинтез»

26 лютого 2024 року, відповідно до графіка відкритих занять, доцент кафедри біології та методики навчання біології Москаленко Микола Павлович провів відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Фізіологія рослин» на тему «Фотодихання. Біохімічні адаптації рослин до існування в різних умовах середовища. С-4 фотосинтез» для студентів третього курсу спеціальності 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини).

Під час лекції здобувачі освіти були ознайомлені із сучасними поглядами на фермент-субстратну взаємодію під час процесу синтезу органічних речовин в рослинному організмі за участі світлової енергії. Було обговорено питання реалізації адаптаційних можливостей рослин до умов коливання газового складу в тканинах листка під час існування в кліматичних зонах з різними умовами відносної вологості середовища. Матеріал лекції був проілюстрований відповідною презентацією з авторськими схемами біохімічних обмінних процесів фотодихання та С-4 фотосинтезу. Студенти активно долучались до обговорення проблемних і спірних питань з теми лекції, запропонованих викладачем для відтворення послідовності подій на рівні рослинної клітини від часу виникнення процесу фотосинтезу і до сучасних його характеристик. Наприкінці заняття здобувачам освіти були запропоновані питання для самостійної роботи та приклади можливих варіантів тестових завдань з теми поточної та наступних лекцій.

Меню