Новини факультету

Гостьова лекція від Оксани Ярославівни Іванців

13.03.2024 року відбулась гостьова онлайн-лекція Оксани Іванців - кандидата педагогічних наук, доцента кафедри ботаніки і методики викладання природничих наук Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Лекція відбулася в межах проєкту «Запрошені професори» природничого факультету  Житомирського державного університету імені Івана Франка. Декан факультету - професор, кандидат біологічних наук, доктор педагогічних наук Руслана Романюк представила доповідача і коротко познайомила присутніх з науково-педагогічною діяльністю запрошеного гостя, яка є сертифікованим експертом з акредитації освітніх програм Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та Інституту вищої освіти НАПН. Оксана Ярославівна залучається під час підготовки експертів із забезпечення якості вищої освіти в рамках проекту «Формування мережі експертів із забезпечення якості вищої освіти» та проекту «Нова система акредитації як засіб забезпечення якості та подолання корупції у вищій освіті».

Тема гостьової лекції: «Освітні проєкти в контексті вивчення біології та природничих наук». Слухачам були представлені основні структурні елементи виконання проєкту природничого спрямування: мета і постановка проблеми; складання плану виконання з визначенням термінів та його реалізація. В доповіді була обґрунтована теза про те, що проєктна діяльність в закладах загальної середньої освіти є одним із основних напрямків реалізації діяльнісного підходу в межах Концепції «Нова українська школа». На лекції були присутні викладачі природничо-географічного факультету та здобувачі освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини). Після закінчення заходу присутні подякували організаторам і лектору за змістовну і сучасну доповідь, яка є корисною для підвищення рівня теоретико-практичної підготовки майбутніх вчителів біології та інтегрованих курсів природничої освітньої галузі.

Меню