Новини факультету

Інсайд-тур до Інституту прикладної фізики НАН України

3 квітня 2024 року у рамках хіміко-технологічної практики викладачі та студенти кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії відвідали Інститут прикладної фізики Національної академії наук України.

Цей провідний науковий центр має потужну експериментальну базу для міждисциплінарних досліджень.

Студентам продемонстрували унікальний мікроаналітичний комплекс, скануючий іонний мікрозонд, центр колективного користування прискорювального мас-спектрометра, комплекс обладнання для потреб іонних прискорювачів і іонно-променевої модифікації матеріалів та інші новітні установки. В Інституті створено лабораторію спектрального аналізу, лазерний ізотопний мас-спектрометр, GRID-кластер для комп'ютерного моделювання. Наявне обладнання дозволяє розвивати передові дослідження в галузі освіти, екології, медицини, зокрема ядерної медицини, криміналістики та нанотехнологій. Відвідування стало цінним практичним досвідом для студентів спеціальності 014 Середня освіта (Хімія), які ознайомились з міждисциплінарними фізико-хімічними дослідженнями.

Викладачі та студенти кафедри висловлюють щиру вдячність науковцям лабораторій та відділів Інституту прикладної фізики НАН України за гостинний прийом та змістовні фахові лекції про новітні міждисциплінарні дослідження в царинах фізики, хімії, матеріалознавства, нанотехнологій, медицини та екології. Практичне знайомство з передовими науковими розробками Інституту стане у нагоді майбутнім фахівцям. Окрема подяка за натхнення, яке отримали здобувачі освіти від спілкування з досвідченими науковцями, захопленими своєю справою.

Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю між кафедрою біології людини, хімії та методики навчання хімії СумДПУ імені А.С.Макаренка та Інститутом прикладної фізики НАН України.

Меню