Новини факультету

Гостьова лекція на тему «Наукові краєзнавчі підходи в організації екскурсійної діяльності та музейництві»

4 квітня 2024 року для студентів потоку 731+721стн та 732+722 стн спеціальності 014 Середня освіта (Географія) освітньо-професійних програм: Середня освіта (Географія. Біологія та здоров’я людини) Середня освіта (Географія. Англійська мова) відбулася гостьова лекція кандидата географічних наук, доцента, дійсного члена Спілки краєзнавців України Булави Леоніда Миколайовича на тему «Наукові краєзнавчі підходи в організації екскурсійної діяльності та музейництві».

Лектор представив результати власних наукових краєзнавчих досліджень географічного, історичного, нумізматичного та біогеографічного змісту на теренах м. Полтави та Полтавщини, поділився досвідом краєзнавчих розвідок для розробки та проведення оглядових та тематичних екскурсій.

Також Леонід Миколайович презентував монографії, наукові та науково-популярні історико-географічні брошури свого авторства 2023-24 років видання як інформаційне забезпечення різних видів антропогенних туристсько-рекреаційних ресурсів: подієвих, нумізматичних тощо.

Лекція була добре ілюстрована авторськими світлинами, фотомонтажами, планами, картосхемами та іншою наочністю. Для студентів, що вивчають основи екскурсознавства та музеєзнавства це був цінний теоретичний та практичний досвід екскурсійної справи та музейництва.

Висловлюємо подяку шановному фахівцю за змістовну та актуальну лекцію для майбутніх викладачів географії, біології та англійської мови на природничо-географічному факультеті СумДПУ.

Меню