Новини факультету

Гостьова лекція для здобувачів освіти з вивчення природно-заповідного фонду Сумщини

За запрошенням кафедри загальної та регіональної географії 10 квітня 2024 року для здобувачів вищої освіти спеціальностей 014 Середня освіта (Географія) та 106 Географія першого рівня вищої освіти у рамках вивчення навчальної дисципліни «Географія Сумської області» відбулася гостьова лекція завідувача методичного відділу Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Сумської міської ради Владислава ВЕРТЕЛЯ на тему «Території та об'єкти природно-заповідного фонду Сумщини: освітній, рекреаційний та туристичний аспекти».

Модератором онлайн заходу була зав. кафедри, доц. Олеся КОРНУС.

У ході лекції було розглянуто загальний природно-заповідний фонд Сумської області, класифікація природно-заповідних об’єктів, особливості створення природно-заповідних об’єктів, використання ПЗФ в освітній та туристичній діяльності.

До лекції доєдналися завідувач кафедри біології та методики навчання біології Юлія ЛИТВИНЕНКО, доцент кафедри Валентина ТОРЯНИК та здобувачі освіти спеціальності 091 Біологія та біохімія бакалаврського та магістерського рівнів. Здобувачі-бакалаври у рамках навчальної дисципліни «Охорона природи» розширили і поглибили програмні знання з розділу «Природні території та об’єкти, що підлягають особливій охороні, та їх роль у сталому розвитку територій». Магістранти спеціальності поглибили і закріпили результати навчання з дисципліни «Біологічні ресурси, раціональне використанні та охорона», а саме: про основні закономірності формування, кількісної оцінки і стратегії збереження біологічного різноманіття; про основні вимоги чинного законодавства України щодо використання біологічних ресурсів.

У рамках співпраці з Криворізьким державним педагогічним університетом на лекцію були запрошені колеги кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму - доц. Вікторія ПАЦЮК, зав. кафедри, доц. Володимир КАЗАКОВ та студенти спеціальності 242 Туризм для закріплення знань з вивчення навчальних дисциплін «Туристичні ресурси України» та в рамках проведення практики з екскурсознавства.

Також до лекції долучилися колеги з Запорізького національного університету – доц. кафедри міжнародної економіки, природних ресурсів та економіки міжнародного туризму, президент Академії сільського розвитку Спілки СЗТУ Наталя ВЕНГЕРСЬКА.

Жвавий інтерес та обговорення в учасників лекції викликали питання збору статистики відвідування туристами об’єктів ПЗФ Сумщини, можливості популяризації їх як туристичних об’єктів. Звісно, піднімалось і питання негативних насідків військової агресії росії та подальші шляхи їх подолання.

Дякуємо Владиславу Вікторовичу за цікаву і змістовну лекцію.

Меню