Новини факультету

Студенти-біологи у фіналі Національного конкурсу «Відродження та інноваційний розвиток України»

На початку квітня 2024 року було визначено список фіналістів Національного конкурсу наукових та студентських проєктних концепцій «Відродження та інноваційний розвиток України».

Організатором конкурсу виступає Благодійний фонд «Український реконструкційний фонд» – Ukrainian Reconstruction Fund, New York, USA (https://reconstructua.org). Співорганізатором конкурсу є Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України (https://ysc.in.ua).

Метою конкурсу є:

  • популяризація розробок українських студентів, аспірантів, молодих учених серед ділової та наукової спільноти Сполучених Штатів Америки шляхом публікації проєктних концепцій на сайті «Ukrainian Reconstruction Fund», Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, новинних, освітніх та спеціалізованих сайтах США та інших;
  • пошук та заохочення потенційних інвесторів в США для реалізації проєктів;
  • стимулювання інноваційної діяльності та рішень, спрямованих на відновлення та сталий розвиток України.

Впродовж жовтня 2023 р. – березня 2024 р. Фонд отримав понад 70 проєктних концепцій від студентів та молодих учених України. Вони запропонували свіжий погляд на очищення питної води та ґрунтів, переробку відходів, вирощування культур, застосування штучного інтелекту, розмінування, технології будівництва тощо.

Під керівництвом науково-педагогічних працівників кафедри біології та методики навчання біології до участі у Конкурсі за напрямком «Відновлення природного середовища та розвиток відновлюваних джерел енергії» підготовлено та подано два проєкти, авторами яких виступили здобувачі освіти першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів спеціальностей 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини) та 091 Біологія та біохімія:

Пилипенко Марина, Яковенко Олеся, Мингареєва Анастасія «Діджитал-розробка «Заповідник у смартфоні» – наукові керівники к.б.н. О. В. Говорун та Ю. І. Литвиненко;

Гумініченко Катерина, Дубіковська Анастасія «Оцінка впливу військової агресії росії на популяції раритетних видів рослин території басейну річки Псел (Сумська область)» – науковий керівник к.б.н. А. П. Вакал.

Комісія Конкурсу визначила 14 фіналістів, серед яких Проєктна концепція «Діджитал-розробка «Заповідник у смартфоні».

Після фінального етапу Конкурсу конкурсна комісія визначить серед робіт-фіналістів від 10 до 15 концепцій (включаючи переможців Конкурсу), авторам яких «Український реконструкційний фонд» надасть правовий, методологічний та організаційний супровід для отримання грантової підтримки від уряду США на реалізацію своїх проєктів.

Вітаємо наших фіналістів та бажаємо їм успіхів у фіналі Конкурсу!

Меню