Новини факультету

Вітаємо Гетьманський НПП з 15-річчям!

30.04.2024 р. відзначає свій півторадесятилітній ювілей Гетьманський національний природний парк. З цієї нагоди природничо-географічним факультетом, спільно з парком, була організована й проведена Всеукраїнська наукова конференція «Сучасний стан збереження та сталого використання ресурсів природно-заповідних територій України», присвячена 15-річчю створення Гетьманського національного природного парку, яка закривала програму Днів науки - 2024 на природничо-географічному факультеті. 

Її учасниками стали фахівці Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів Сумської ОДА, керівники, науковці й співробітники природно-заповідних територій і природоохоронних установ області; науково-педагогічні працівники Природничо-географічного факультету СумДПУ імені А.С.Макаренка, представники інших закладів освіти України.

Учасники конференції пригадали основні етапи створення парку, обговорили основні напрямки діяльності Гетьманського національного природного парку, особливості функціонування природного парку у воєнний час та необхідність подальшого проведення науково-дослідної роботи установи. Науковці парку поділилися з присутніми науковими напрацюваннями за 15 років і планами на майбутнє. Також висвітлювались напрямки розвитку природно-заповідної мережі України і Сумщини та шляхи збереження природних комплексів. Від природничо-географічного факультету з доповіддю "Оцінка  екологічного  стану  р.  Ворскли  та  її  водокористування  у  межах Сумської області" виступила доцент кафедри загальної та регіональної географії О.С. Данильченко, яка представила результати власних досліджень, що проводяться на території Гетьманського НПП. За результатами роботи конференції укладено збірник наукових праць

Вітаємо колектив парку з ювілеєм!

Меню