Новини факультету

Участь науковців-біологів у семінарі, присвяченому функціонуванню Смарагдової мережі в Україні

Науково-педагогічні працівники кафедри біології та МНБ, кандидати біологічних наук Литвиненко Ю.І., Говорун О.В. і Вакал А.П. взяли участь семінарі, присвяченому функціонуванню Смарагдової мережі в Україні

Семінар відбувся 26 квітня  2024 в онлайн-форматі. На ньому були присутні народні депутати України, представники державних урядових органів й обласних державних адміністрацій, фахівці з охорони природи, науковці, люди, дотичні до природоохоронної справи.

Смарагдова мережа (https://emerald.eea.europa.eu) є ініціативою Європейського союзу, спрямованою на збереження та охорону природних територій з високою екологічною вартістю. Семінар був запланований як дискусійний майданчик, на якому відбувався найширший обмін думками та обговорювалися важливі нюанси сучасного функціонування Смарагдової мережі в Україні.

Після загальної пленарної частини  наукова дискусія  була продовжена у секційних зустрічах за наступними напрямами:

Пропозиції щодо удосконалення бази даних Смарагдової мережі в Україні;  

Можливості включення нових територій до Смарагдової мережі; 

Картографування природних оселищ у межах національних природних парків і заповідників;

Участь громадськості в наближенні національного законодавства до Оселищної та Пташиної директив ЄС.

Таким чином, семінар, присвячений функціонуванню Смарагдової мережі в Україні, став важливою подією для обговорення та аналізу діяльності цієї мережі в контексті охорони довкілля та біорізноманіття.

Меню