Новини факультету

Літня біологічна школа «Вакалівщина» 2024 триває. День другий

25 червня 2024 року базі ННЦ "Ботанічний сад СумДПУ імені А. С. Макаренка" відбувся другий день 10-ї ювілейної біологічної школи "Вакалівщина".

Під керівництвом к.б.н., доцента кафедри біології та методики навчання біології Торяник В. М. відбулося практичне заняття з теми "Фенотипічний та генотипічний поліморфізм", адаптоване для груп всіх вікових категорій. На занятті учасники розглянули питання біологічних сенсів біорізноманіття, дослідили фенотипічний поліморфізм колорадського жука та чистотіла великого.

В рамках тематичної екскурсії, разом із доцентом кафедри, к.б.н. Москаленком М. П., учасники мали змогу ознайомитися із фіторізноманіттям ботанічного саду та дослідити екологічні групи рослин, представлені в ньому.

Доцент кафедри, к.б.н. Говорун О. В. для всіх учасників біошколи підготував екскурсію з ентомології, тематика якої стосувалася впливу антропогенного навантаження на біологічне різноманіття та екологію комах. В рамках цієї екскурсії, учасники ознайомились як із методами польових зборів ентомологічного матеріалу, так і з типовими представниками ентомофауни міста Суми.

Не зважаючи на мінливу погоду, учасники біошколи успішно виконали поставлені на день цілі і долучилися до всіх запланованих заходів!

Меню