Новини факультету

Фінальний день літньої біологічної школи «Вакалівщина» 2024!

28 червня відбувся завершальний день ювілейної 10-ї літньої біологічної школи «Вакалівщина». У день підведення підсумків учасники біошколи продовжили дослідження, розпочаті у попередні дні.

Разом із доцентом кафедри біології та МНБ, к.б.н. Торяник В. М. робочі бригади продовжили дослідження модифікаційної мінливості на прикладі різних сортів пшениці, навчилися формувати вибірку, варіаційний ряд, будувати криву варіаційного ряду.

На заняттях із цитології разом із доцентом, к.б.н. Генкал С. Е. учасники продовжили досліджувати мікросвіт, деякі особливості клітинного рівня організації живої матерії та поліпшувати навички створення тимчасових мікропрепаратів.

За планом фінального дня біошколи, одна бригада учасників долучилася до заняття із препарування тварин із доцентом, к.б.н. Говоруном О. В., а інша – відвідала проблемну лекцію з теми «Таємниці рослинного світу», організовану доцентом, к.б.н. Литвиненко Ю.І.. В рамках лекції учасники біошколи дізналися про неочевидні та секретні факти із ботаніки та цікаві факти про деякі екзотичні та місцеві види рослин.

Наприкінці робочого дня літньої біологічної школи «Вакалівщина» учасники мали можливість заслухати інформацію про особливості навчання на природничо-географічному факультеті, отримали брендову продукцію та були відзначені пам’ятними сертифікатами учасника біошколи «Вакалівщина» 2024. Також було підведено підсумки конкурсу на краще зображення природних об’єктів ННЦ «Ботанічний сад СумДПУ імені А. С. Макаренка» та нагороджено переможницю – Жмурченко Анісію. Чудові фотознімки будуть розміщені на веб-сторінці ННЦ «Ботанічний сад СумДПУ імені А. С. Макаренка» із підписами автора.

Дякуємо всім учасникам цьогорічної біологічної школи «Вакалівщина» за активність та ініціативність! Залюбки чекаємо на вас знову на природничо-географічному факультеті Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка!

Меню