Новини факультету

ННЦ «Ботанічний сад СумДПУ імені А.С. Макаренка» проводить роботу з особливими дітками

Одним із завдань навчально-наукового центру «Ботанічний сад СумДПУ імені А.С. Макаренка» є ведення навчально-методичної та освітньо-виховної роботи в галузі ботаніки, екології, охорони природи, рослинництва, селекції, захисту і карантину рослин, декоративного садівництва і ландшафтної архітектури як в умовах відкритого, так і закритого ґрунту, а також навчально-наукова та просвітницька робота в галузі природничої діяльності.

В умовах воєнного стану територія ННЦ ще успішно використовується для проведення заходів з екотерапевтичним ефектом. Вперше такий проєкт «Екоспокій» був розроблений студентами та викладачами природничо-географічного факультету СумДПУ імені А.С. Макаренка та був успішно реалізований на базі ННЦ «Ботанічний сад СумДПУ імені А.С. Макаренка» за підтримки молодіжного центру «Романтика» у жовтні 2022 року.

У травні 2023 року у ННЦ «Ботанічний сад СумДПУ імені А.С. Макаренка», відбувся природничо-психологічний квест «Життя прекрасне», який був організований Центром творчого розвитку та соціально-психологічної підтримки СумДПУ імені А.С. Макаренка і частково профінансований громадською організацією «ЦУКР».

У вересні 2023 року у ННЦ Ботанічний сад СумДПУ імені А.С. Макаренка викладачами і співробітниками кафедри біології людини, хімії та методики навчання хімії, кафедри біології та методики навчання біології була реалізована «Be Zero Waste Майстерня».

У всіх цих заходах активну участь із задоволення беруть наші особливі учасники - вихованці молодіжного клубу для особливих дітей «Без обмежень». Їм дуже подобається у нашому саду тому, що вони мають можливість провести день на свіжому повітрі та відпочити, насолоджуючись яскравими барвами ландшафту, відволіктися від проблем сьогодення та ментально оздоровитися.

А сьогодні працівники ННЦ «Ботанічний сад СумДПУ імені А.С. Макаренка» були приємно здивовані, отримавши Подяку від членів МК «Без обмежень».

Ми щиро дякуємо нашим улюбленим відвідувачам за високу оцінку нашої праці.

Меню